lauantai 28. tammikuuta 2017

Keltainen perunacurry

Tämä on meidän tämänhetkinen suosikkiruokamme, kermainen, lempeän mausteinen ihana curry jossa on perunaa.

Keltainen perunacurry


4 hengelle

 0.5 purkkia keltainen currytahna (Pirkka, täysi purkki on 110g eli tähän tulee 55 g)
4 isoa / 6 pienempää kiinteää perunaa
4 tomaattia
1 prk tuoretta korianteria
3 valkosipulinkynttä
1 keltasipuli
2 rkl tomaattipyrettä
2 dl kermaa
vajaa 1 dl öljyä
suola
nuudelia 2-3 levyä

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Kuori perunat. Keitä tai höyrytä ne kypsiksi. Jos höyrytät, lohko perunat muutamaan osaan.

Lohko tomaatit. Kuori yksi valkosipulinkynsi ja hienonna se. Leikkaa korianterista varret pois ja hienonna ne.  Lisää kaikki uuniastiaan ja lisää päälle noin 1 rkl öljyä ja sekoita ainekset keskenään. Paahda uunissa 10 minuuttia.

Hienonna loput valkosipulin kynnet ja keltasipuli. Lisää kattilaan tai korkealaitaiseen pannuun puoli desiä öljyä. Kuumenna öljy ja lisää siihen sipulit, currytahna ja tomaattipyre. Hauduttele seosta noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää uunissa ollut tomaattisipulikorianteri-seos joukkoon. Hauduttele noin 5 minuuttia. Lisää tuore korianteri joukkoon. Ota sauvasekoitin ja soseuta sileäksi. Lisää suolaa noin 1-2 tl.

Laita nuudelivesi tässä vaiheessa kiehumaan.

Lisää keitetyt/höyrytetyt perunat curryyn ja sekoita hyvin. Tarkista suola, lisää tarvittaessa. Lisää sitten kerma ja hauduta niin kauan kunnes nuudelit ovat kypsiä.

Nauti nuudelien kanssa!